Engelen informatie

 

Engelen overbruggen de kloof tussen onze fysieke wereld en de kosmos, of Universum. Engelen worden dan ook vermeld in vele christelijke, islamitische en joodse heilige boeken, de Bijbel, de Koran en de Kabbala. Het zijn tevens liefdevolle boodschappers en ” opzichters” van onze planeet. Het is hun taak te waarborgen dat het volledige rijk van God soepel en in overeenstemming met het Goddelijke plan functioneert. De Aartsengelen als het management en de beschermengelen als de “werkers” die samen met de mensheid en andere wezens Moeder aarde dienen.  Ze gebruiken vaak kinderen en dieren om boodschappen door te geven, omdat zij in vreugde en onschuld leven. 
Engelen willen heel graag helpen! Ze willen ons weer één laten worden met onszelf. Ze willen ons de weg wijzen, voorzien van advies en willen ons helpen bij onze (spirituele) groei. Zodra je dus een engel om hulp vraagt komt deze meteen in actie. Zij gaan uit van de vrije wil van de mens, je moet ze dus echt om hulp vragen.

Hoe kunnen Engelen jou helpen?
Engelen kunnen je antwoord geven op je vragen en kunnen met hun energie je verlichten, aanraken en daardoor iets bij jou in beweging zetten wat losgelaten mag worden of wat tot bloei mag komen.  Als engelen- en heldervoelend medium werk ik hierbij als de doorgever van hun boodschappen en hun energie.

Betekenis Aartsengelen
Aartsengelen zijn krachtige spirituele wezens. Maar wat zijn deze hemelse wezens nou eigenlijk?De mooiste uitleg die ik heb gevonden is dat je God kunt zien als een Diamant. Iedere Diamant is opgebouwd uit verschillende facetten. De Aartsengelen zijn facetten van die Diamant. Ze staan dus dicht bij God en bij ons om zo de boodschappen van liefde en heling te kunnen brengen. Elke Aartsengel heeft zo zijn eigen taak, kleur en mannelijke of vrouwelijke energie. Zo maken ze het makkelijk voor ons om te voelen, zien en horen met welke Aartsengel we te maken hebben. Aartsengelen zijn dus engelen uit de hoogste rang in de hemel. God geeft hen de belangrijkste verantwoordelijkheden en ze doen hun werk zowel in de hemelse dimensie als in het aardse. Het woord “aartsengel” komt van de Griekse woorden “Arche” (heerser) en “Angelos” (messenger), wat de dubbele plichten van de aartsengelen aangeeft. Aartsengelen heersen over de dagelijkse universele operaties en missies van God, terwijl ook het leveren van boodschappen aan de mens tot de taken behoort.

 

1. Ariel
De naam Ariel betekent: "Leeuw van God". 
Maakt de Godinnenkracht zichtbaar die in ons allemaal schuilt.
Ariël houdt zich bezig met de aarde en alles wat op aarde leeft. Zij werkt vanuit pure liefdeskracht. Als we in contact komen met Ariël gaat onze scheppingskracht open, het creatievehet voedende, dat gevormd kan worden in liefde voor onszelf en voor het leven om ons heen. We vergroten daardoor ons bewustzijn dat we allemaal één zijn. In de ontmoeting met Ariël kun je troost en verlichting ervaren als je in een moeilijke momenten zit. Laat haar een deel van je leven zijn en laat haar jou de aarde tonen door haar ogen. Misschien krijg je nieuwe manieren aangereikt waarop je het leven kunt ervaren.

 

2. Azraël
De naam Azrael betekent: "Hij die God helpt". Hij heeft ook de naam: "Engel des doods".
De voornaamste functie van Azraël is mensen te helpen bij hun fysieke dood de oversteek naar de hemel te maken. Hij troost deze mensen vlak voor hun dood en helpt hen zich aan gene zijde aan te passen. Hij helpt ook de rouwende nabestaande door hen te omringen met helende en liefdevolle energie.

 

3. Camuël
De naam  Camuël betekent: 'Hij die God ziet of hij die God zoekt". 

Deze aartsengel helpt je graag om innerlijke vrede te verkrijgen en helpt je om te vinden wat je zoekt! Het maakt niet uit wat je zoekt! Een geliefde, je sleutelbos, je droomhuis of baan. Maar ook helpt hij je graag bij het vinden van meer innerlijke rust, kalmte en vrede in jezelf of vrijheid.  Aartsengel Chamuël leert je ook dat alles in essentie liefde is. Hij brengt je op zijn manier weer in contact met deze waarheid: Dat alleen liefde echt is. Aartsengel Chamuël stimuleert je om door situaties, personen, gedragingen heen te kijken en te beseffen dat we allemaal kinderen van God zijn. In andere woorden iedereen is in essentie liefde.
Camuël is een stralende engel die zijn intense liefdeslicht over iedereen verspreid.
Ik wens je toe dat de kennismaking met Chamuël je plezier zal opleveren, vanaf nu kun je op een nieuwe, spannende manier vinden wat je zoekt.

 

4. Gabriël
De naam Gabriël betekent: "God is mijn kracht". 

Aartsengel Gabriël is DE engel voor creativiteit, kinderwensen en leiderschap. Aartsengel Gabriël werkt dan ook graag met creatievelingen.
Acteurs, auteurs en andere creatievelingen kunnen Gabriël dan ook aanroepen wanneer zij een communicatie- of kunstproject starten. Gabriël zal op verzoek deze activiteiten begeleiden.
Gabriël is ook een machtige engel. Wie voor een beslissing staat, zoals een carrièreswitch of een verhuizing, kan hem om wijsheid en zelfvertrouwen vragen. Gabriël zorgt ook voor de zuivering van het water op aarde en voor vruchtbaarheid van alle levensvormen. Ik nodig trouwens deze aartsengel altijd uit als ik een spirituele cirkel geef of een workshop, want deze engel is er ook voor de communicatie
Gabriel helpt ouders bij conceptie en zwangerschap, maar ook bij adoptie.

 

5. Haniël
De naam Haniël betekent: "Gratie van God of Glorie van God".
Haniel kan ons helpen om de verloren gegane geheimen terug te vinden van natuurlijke geneeskrachtige remedies. Maar ook bij het ontwikkelen van paranormale vermogens (zoals helderziendheid, en geneeskracht via handoplegging).
Haniel’s energie wordt ook in verband gebracht met die van de volle maan. Je kunt tijdens de volle maan buiten gaan wandelen als je haar energie wil waarnemen en je ermee wilt opladen. Haniel is dus zeer geschikt om te vragen als je je meer wilt verdiepen in de maan en wilt leren hoe we de kracht van de maan en zijn helende energie kunnen gebruiken. Haniël biedt ook hulp aan diegene die kalmte en zelvertrouwen nodig hebben, bijvoorbeeld voor een lezing, een sollicitatiegesprek of zelfs bij een date!

 

6. Jeremiel
De naam Jeremiel betekent: "Genade van God".
Jeremiel is de aartsengel die betrokken is bij profetische gaven. Hij help ook om zielen die pas overgegaan zijn met het overzien van hun leven. In een periode waarin je je eigen leven wilt bekijken, om te zien hoe het tot nu toe verlopen is en hoe het verder zou moeten gaan, kan Jeremiel je helpen. 

 

7. Jophiel
De naam Jophiel betekent: "Schoonheid van God".

Deze aartsengel wordt ook wel de Feng Shui engel genoemd. Aartsengel Jophiel is de engel van de schoonheid, ze zal je aanmoedigen om op te ruimen als dat nodig is. Een rommelige omgeving kan namelijk voor een verstoorde energiebalans zorgen in je huis, je werkplek of een andere omgeving. Opruimen is vaak de oplossing om weer verder te kunnen, vooral als je het idee hebt dat je vastgelopen bent. Door objecten in je handen te hebben en te bepalen wat je ermee doet: opruimen, weggooien of weggeven, laat je ook zaken uit je verleden nog eens de revue passeren. Je laat ze los of geeft ze een nieuw plekje en zo komt er ruimte voor nieuwe dingen in je leven. Je kunt Aartsengel Jophiel ook vragen om over je gedachten te waken. Jophiel is de engel die kan helpen om meer positieve, mooie gedachten te denken of je huis en werkomgeving te verfraaien en de energetische trilling te verhogen. Jophiël geeft ook blijdschap in je huis als er spanningen zijn zijn in het gezin. Vraag deze engel om je te begeleiden. Jophiel helpt ook met het krijgen van inspiratie en hij helpt ons ook te verlangzamen in hectische tijden, zodat we de schoonheid om ons heen weer kunnen zien.


8. Michael
De naam Michael betekent: "Hij die is als God".
De belangrijkste twee taken van de aartsengel Michael zijn:
Het verlossen van de wereld en de mensen van deze wereld van angst.
Het onderstgeunen van "lichtwerkers" op deze wereld, dat zijn mensen die bezig zijn met healing en spiritueel onderricht. 

 

Engelen-healing
Heb je wel eens ervaren na een gesprek met je medemens dat al je energie weg is? Of heb je het gervoel dat je allerlei negatieve energieën ervaart in je lichaam? Je hebt dan een grote kans dat er energievretende koorden aangehaakt zijn. 
Vraag Aartsengel Michaël om alle koorden door te snijden tussen jou en die persoon met zijn zwaard. Dit kunnen ook de koorden zijn van patronen, je gedachtes, situaties of verslavingen. Vraag vervolgens aan Aartsengel Rafaël of hij alle doorgesneden koorden weer wilt helen met zijn smaragd groene licht.
Je kunt ook vragen aan Aartsengel Rafaël, Aartsengel Michaël en de engelenbond van genade of ze de hemelse stofzuiger op je kruin willen aansluiten om al negatieve energie weg te zuigen en vraag of ze daarvoor in de plaats Engelenlicht terug plaatsen. Vervolgens bedank je de engelen voor deze heling.

 

9. Raguel
De naam Raguel betekent: “Vriend van God”.
De hoofdtaak van Raguel is om ervoor te zorgen dat alle andere aartsengelen samenwerken op een harmonieuze en ordelijke manier. Want alleen zo kan de Goddelijke wil uitgevoerd worden. Raguel neemt het op voor mensen die zich niet begrepen voelen of miskend worden.  Hij zorgt ervoor dat ze zich krachtiger gaan voelen en meer (zelf)respect krijgen.

 

10. Raphaël
De naam Raphaël betekent: "God geneest"
Raphaël is een krachtige healer, die iedereen die daarom vraagt, helpt met een snelle genezing. Je kunt Raphaël ook vragen om iemand anders te helpen, maar hij zal nooit tegen de vrije wil van iemand ingaan. Dus iemand die geen spirituele behandeling wil hebben, zal deze ook niet krijgen. Raphaël kan je ook leiden en begeleiden bij je spirituele reis in jezelf; je zoektocht naar "groei" en "waarheid". De volgende zin zou je kunnen gebruiken voor genezing: lieve Aartsengel Raphaël, dankjewel dat je mijn lichaam vult met je smaragd groene licht om me te helen en te genezen. Dankjewel wel hiervoor.

 

11. Raziel
De naam Raziel betekent: "Geheim van God".
Omdat Raziel heel dicht in de buurt van God werkzaam is, kent hij alle geheimen van God. Raziel kan je helpen om esoterische zaken te begrijpen en om je paranormale gaven verder te ontwikkelen. 


12. Uriel
De naam Uriel betekent: "Licht van God"
Uriel verheldert situaties en kan voorspellende boodschappen doorgeven. Maar hij is zo subtiel, dat je zijn aanwezigheid nauwelijks opmerkt, zodat het lijkt alsof die ingeving als vanzelf kwam...

 

13. Zadkiel
De naam Zadkiel  betekent: "Rechtvaardigheid van God".
Zadkiel kan je helpen om mededogen te hebben voor jezelf en voor anderen, zodat je gevoelens van veroordeling kunt loslaten. Hij helpt ons om het goddelijke licht in onzelf en anderen te zien en niet meer te focussen op fouten en ego-kwesties. Dat betekent niet dat je het slecht gedrag van iemand goedpraat, maar wel dat je niet hoeft te blijven vastzitten aan resten van pijn van vroeger.

Er zijn twee Aartsengelen, waarvan de naam niet op "el" eindigt, namelijk Metatron en Sandalphon. Dit zijn ook de enige twee engelen die oorspronkelijk mens zijn geweest, maar die door God verheven zijn tot engel. 


14. Metatron
Metatron heeft een speciale band met kinderen, en met name als zij paranormale gaven hebben. Je kunt Metatron dan ook met recht de beschermer van nieuwetijdskinderen (indigokinderen) noemen. 


15. Sandalphon
Heeft geen traditionele betekenis maar wordt wel vaak vorst van gebeden genoemd.  
Als wachter van de aarde is hij verantwoordelijk voor het welzijn van de bewoners.  Hij is de tweelingbroer van Metatron.

Net als de naam van Aartsengel Metatron, eindigt de naam van Aartsengel Sandalphon niet op ël, omdat deze twee Aartsengelen vroeger mens geweest zijn, en door God gepromoveerd zijn tot Aartsengel.
De belangrijkste rol van Sandalphon is het doorgeven van onze gebeden aan God, zodat het verhoord kan worden. Een boodschap van Sandalphon komt vaak via muziek, want deze engel wordt gezien als de Aartsengel die met muziek werkt of via de woorden van anderen tot ons.  Wanneer je Sandalphon om hulp vraagt wees dan alert op woorden en/of muziek die je in je hoofd hoort want dat zijn waarschijnlijk de antwoorden op je gebeden.

Er wordt beweerd dat hij zo lang is dat hij vanaf de aarde tot in de hemel reikt. Uit oude kabbalistische informatie komt naar voren dat men Sandalphon tijdens de zwangerschap kan vragen het geslacht te helpen bepalen.

Wij wensen je veel plezier en geluk toe met het aanroepen van de engelen.

 

© 2019 - 2023 Stones2Heal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel