Drie fijne geluksoefeningen

 

Helaas hebben wij niets te zeggen over onze levenslessen... Over het verdriet, en de pijn die we meemaken ... We kunnen deze ook niet beïnvloeden.
Maar wat we wel kunnen beïnvloeden zijn onze emoties...
Op het moment dat je in huilen bent uitgebarsten, en op dat moment de voordeurbel gaat, kun je in nog geen één minuut je mooiste lach tevoorschijn halen als daar een kindje aan de deur staat voor een collecte... 
Zo is het ook met geluk. Je kunt er voor kiezen om je nu gelukkig te voelen. Want of je het leven nu ongelukkig of gelukkig doorbrengt... Jouw leven duurt even lang. Dus kies voor geluk!

MAAR HOE DAN ZAL JE ZEGGEN...


OEFENING 1, mooie gedachtes aanbieden aan je lichaam.
We leven hier in een leven van zichtbare vormen en onzichtbare energieën. Op het moment dat je aan een mooie tijd denkt waarin je straal gelukkig was, voel je direct de energieën in je lichaam veranderen...
Je lichaam gaat daardoor meer rechtop staan, je ademhaling wordt dieper en je je lichaam krijgt een glimlach van oor tot oor...
Jouw lichaam verteld jou dus eigenlijk dat het blij wordt van jouw nieuwe gedachtes...

 

OEFENING 2, mediatie.
Het volgende wat echt heel veel geluk en liefde naar de oppervlakte brengt is meditatie! Ikzelf heb 10 dagen in stilte doorgebracht zonder dat ik mijn medemens mocht aankijken. Ik mocht in deze perioden geen boek mee om te lezen en geen pen en papier mee om notities te maken. Een ervaring die ik nooit had willen missen, omdat al je emoties tot rust komen en je heel diep in jezelf kunt kijken... En wat zit er een liefde en geluk in ieder mens! Ik heb het in mezelf gezien, gevoelt en beleefd. Dagelijks ben ik met dit geluk en deze liefde verbonden. Dus gun jezelf meditatiemomenten, want daarin vind je je geluk en liefde.

Want geluk vind je niet buiten je, omdat je kinderen gezond zijn, je een mooi huis bewoont of leuke vrienden hebt. Geluk woont "gewoon" in je. Op het moment dat het leven je zorgen geeft, gemis en verdriet ga dan even in de stilte en verbind je met je innerlijke licht zodat je vanuit kracht je zorgen kunt "dragen".

 

OEFENING 3
De volgende oefening is de slagroom op het toetje. Dankbaarheid! Iedereen die bij ons de praktijk verlaat krijgt zo en zo altijd de opdracht om voor het slapen gaan een dankbaarheid boekje in te vullen. Dit is een enorme energieverdubbelaar voor geluk. Begin dankbaar te worden voor je kopje koffie, je dak boven je hoofd, het warme douchewater wat uit de kraan komt. Voel je zoveel mogelijk dankbaar...
En weet je waar ik dankbaar voor ben? Ik ben dankbaar dat je de moeite neemt om dit te lezen. En ik ben nog dankbaarder als je voor jezelf de oefeningen zou willen integreren in je leven, want ik gun jou ook een prachtig leven toe met veel innerlijke liefde en geluk.

Zelf heb ik toendertijd hulp gezocht om tot dit mooie leven te komen waar ik nu ben. Schroom niet om mij een mailtje te sturen als jij denkt ook wat hulp te kunnen gebruiken om daar te komen waar je wilt zijn, want er bestaan nog steeds wonderen.

 

Namasté en liefs,
Karin en Maxim

© 2019 - 2023 Stones2Heal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel