REINIGINGEN


De stenen die je bij ons koopt zijn A kwaliteit, persoonlijk ingevoeld en aangekocht, en altijd gereinigd en opgeladen. Wij reinigen en laden de stenen energetisch en via de maan. Reinigen is namelijk heel belangrijk! En reinig je stenen altijd met de intentie van liefde.

Hoe reinig ik mijn steen? 
De stenen die je gebruikt kun je het beste af en toe afspoelen onder de kraan met handwarm water. Er bestaan ook zachtere stenen die slecht tegen water kunnen, zoals seleniet. Deze stenen kun je reinigen door hem achter het raam te leggen als het volle maan is. Als je in het bezit bent van een cluster amethist of bergkristal kun je de seleniet daar op neer leggen.

Wanneer reinig je een steen?
Als je de steen veel gedragen heeft of als je veel negatieve energie hebt opgenomen, als je in een omgeving bent geweest die voor jou en je energie zwaar was, of als je gewoon denkt dat het tijd is, reinig dan je steen. Vertrouw op je gevoel… Probeer het maar eens! Pak je steen vast en vertrouw erop wat er als eerste bij je binnenkomt. Voelt hij/zij fris... Of dof... Je zult verbaasd zijn wat er bij je binnenkomt. 
Iedere einde van de dag afspoelen, is in het begin aan te bevelen.

Opladen van stenen
Edelstenen hebben een positieve werking door hun energie af te geven aan hun omgeving of aan hun drager. Deze energie moet regelmatig weer aangevuld worden voor een optimale werking. Door een steen op te laden kan (de intensiteit van) de werking worden vergroot of versterkt. Er zijn meerdere methodes om een steen te laden. 
Hieronder staan de meest eenvoudige manieren beschreven: 

De steen 1 keer per maand buiten in de volle maan leggen (de seleniet achter glas). De natuurlijke energie van de steen wordt zo weer aangevuld. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Men vraagt wel eens of het nut heeft als het zwaar bewolkt is, maar ook dan geeft de maan zijn energie af. 
Ons advies is om iedere volle maan de steen lekker buiten te leggen.

Zonlicht
Ook met zonlicht kan een steen opgeladen worden. Dat licht is echter veel intensiever en lang niet alle stenen kunnen hier tegen en kunnen hun kleur verliezen onder invloed van (fel) zonlicht. Probeer het licht rond de middag, wanneer het zonlicht op haar felst is, te vermijden. 
Het licht tijdens zonsopgang of -ondergang is een stuk zachter. Tevens kan een steen op een hele zachte en veilige manier worden opgeladen door hem op een bergkristal cluster of in een schelp of bakje met bergkristal steentjes te leggen. Laat de steen minimaal 24 uur liggen. Let op dat je de bergkristal ook regelmatig reinigt.

Wij wensen je een lang leven met je kristal(len) toe. 

 

Volle maan kalender

10 januari Maan van de langste nacht

9 februari IJsmaan

9 maart Sneeuwmaan

8 april Maan van de dood

7 mei Maan van ontwaken

5 juni Grasmaan

5 juli Plantmaan

3 augustus Maan van de Roos

2 september Maan van het weerlicht

1 oktober oogstmaan

31 oktober Jachtmaan

30 november Bloedmaan

30 december Boommaan

 

© 2019 - 2020 Stones2Heal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel