Edelstenen voor een leven vol vitaliteit en levensenergie - Boodschap
Reinigen en opladen

De stenen die ik je lever zijn altijd gereinigd en opgeladen. Ik reinig en laad de stenen energetisch en via de maan. Reinigen is van groot belang! Reinig de steen altijd uit liefde.

  Hoe reinig ik mijn steen? 
De stenen die je gebruikt kun je het beste af en toe afspoelen onder de kraan met handwarm water. Er bestaan ook zachtere stenen die slecht tegen water kunnen, zoals seleniet. Deze stenen kun je reinigen door hem achter het raam te leggen als het volle maan is. Als je in het bezit bent van een cluster amethist of bergkristal kun je de seleniet daar op neer leggen.. 

Wanneer reinig je een steen?
Als je de steen veel gedragen heeft of als je veel negatieve energie hebt opgenomen, als je in een omgeving bent geweest die voor jou en je energie zwaar was, of als je gewoon denkt dat het tijd is, reinig dan je steen. Vertrouw op je gevoel..  Probeer het maar eens! Pak je steen vast en vertrouw wat er als eerst binnenkomt. Voelt hij/zij fris... Of dof... Je zult verbaasd zijn wat er bij je binnenkomt.
Iedere einde van de dag afspoelen, is in het begin aan te bevelen.


Opladen van stenen

Edelstenen hebben een positieve werking door hun energie af te geven aan hun omgeving of aan hun drager. Deze energie moet regelmatig weer aangevuld worden voor een optimale werking. Door een steen op te laden kan (de intensiteit van) de werking worden vergroot of versterkt. Er zijn meerdere methodes om een steen te laden.
Hieronder staan de meest eenvoudige manieren beschreven: 


De steen 1 maal per maand buiten in de volle maan leggen (de seleniet achter glas). De natuurlijke energie van de steen wordt zo weer aangevuld. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Men vraagt wel eens of het nut heeft als het zwaar bewolkt is, maar ook dan geeft de maan zijn energie af. 
Mijn advies is om iedere volle maan de steen lekker buiten te leggen.

Volle maan kalender 2019

21 januari/Ijsmaan
19 februari/Sneeuwmaan
21 maart/Eimaan 
19 april/ Maan van ontwaken 
18 mei/ Grasmaan
17 juni/ Plantmaan 
16 juli/Rozemaan 
15 augustus/Maan van Hemelvuur 
14 september/Oogstmaan
13 oktober/ Jachtmaan 
12 november/Bloedmaan
12 december/ Boommaan 

Ook met zonlicht kan een steen opgeladen worden. Dat licht is echter veel intensiever en lang niet alle stenen kunnen hier tegen en kunnen hun kleur verliezen onder invloed van (fel) zonlicht. Probeer het licht rond de middag, wanneer het zonlicht op haar felst is, te vermijden. 
Het licht tijdens zonsopgang of -ondergang is een stuk zachter. Tevens kan een steen op een hele zachte en veilige manier worden opgeladen door hem op een bergkristal cluster of in een schelp of bakje met bergkristal steentjes te leggen. Laat de steen minimaal 24 uur liggen. Let op dat je dit bergkristal zelf ook regelmatig reinigt.

Ik wens je een lang leven met je kristal(len) toe. Hartelijke groet,
Maxim Semler